Chcę Polski normalnej
November 10, 2024, 08:22:57 PM
Welcome,
Guest
. Please
login
or
register
.
Did you miss your
activation email?
1 Hour
1 Day
1 Week
1 Month
Forever
Login with username, password and session length
News
: SMF - Just Installed!
Home
Help
Search
Login
Register
Chcę Polski normalnej
>
Kategoria ogólna
>
Wszystkie tematy
>
O Jarosławie Kaczyńskim i o Bronisławie Komorowskim
Pages: [
1
]
« previous
next »
Print
Author
Topic: O Jarosławie Kaczyńskim i o Bronisławie Komorowskim (Read 28633 times)
skubi
Administrator
Newbie
O Jarosławie Kaczyńskim i o Bronisławie Komorowskim
«
on:
June 28, 2010, 08:15:58 PM »
... zapraszam do dyskusji.
Powrót do artykułu:
http://www.skubi.net/pamietaj.html
Report to moderator
morski
Newbie
Re: O Jarosławie Kaczyńskim i o Bronisławie Komorowskim
«
Reply #1 on:
June 28, 2010, 11:21:05 PM »
Ten tekst przypomina tylko to co było b. jasno widać podczas ostatniej debaty.
Jaro poległ przygnieciony własną żądzą władzy, a żałosne łkania pretorian i tak nikogo nie wzruszają...
Pójdę głosować, choć wiem, że mój Prezydent jeszcze się nie urodził...
Report to moderator
hub_lan
Newbie
Re: O Jarosławie Kaczyńskim i o Bronisławie Komorowskim
«
Reply #2 on:
June 29, 2010, 12:44:17 PM »
Tak chcę POLSKI NORMALNEJ....
tyle tylko że narodowy-socjalista J. Kaczyński nie zmierza w tym kierunku podobnie zresztą jak unio-socjalista B. Komorowski. Obaj reprezentują myślenie zmierzające do jak największego zniewolenia obywateli przepisami regulującymi wielkość kartki na której robimy notatki co mamy kupić przy najbliższej wizycie w sklepie. Kwestia druga również dotycząca obu kandydatów to zapędy do organizowania "darmowych" usług całemu społeczeństwu przy całkowitym pominięciu faktu że żadna z nich nie była nie jest i nie będzie darmowa gdyż to po prostu nie możliwe (chyba że czegoś nie wiem i wszyscy lekarze oraz nauczyciele pracują całkowicie za darmo a budynki szpitali czy szkół są wykonane w czynie społecznym w takiej technologii która całkowicie eliminuje koszty utrzymania energii i remontów) a jedyna różnica polega na tym że przemocą odebrane środki wszystkim w 40% się marnuje a pozostałe 60% przeznacza na finansowanie tworów niewydolnych mało przyjaznych i całkowicie nie skutecznych oraz diabelnie drogich (vide służba zdrowia i system edukacji). Takie podejście ma zdecydowanie bliżej do faszyzmu niż do normalności no chyba że potraktujemy rządy Mussoliniego w Italii jako coś normalnego ale wtedy to przepraszam beze mnie. Właśnie dlatego nie wybieram się na drugą turę bo po prostu legitymizowanie któregokolwiek z tych dwu zwykłych złodziei (tak zabieranie pieniędzy pod przymusem na coś z czego nie zamierzam korzystać jest zwykłym złodziejstwem) poprzez samo podbicie frekwencji uważam za niemoralne.
Report to moderator
Pages: [
1
]
Print
« previous
next »
Jump to:
Please select a destination:
-----------------------------
Kategoria ogólna
-----------------------------
=> Wszystkie tematy
=> Kącik oszołoma (tu admin przesuwa najbardziej porąbane wątki)
Loading...